Σίνου Άννα


Βιογραφικό

(1965)

Γεννήθηκε στην Πελοπόννησο. Σπούδασε ζωγραφική στο πανεπιστήμιο του Southern Illinois στις Η.Π.Α., στο Marchutz School of Art στην Aix-en Provence στη Γαλλία καθώς επίσης και στην Ανώτατη σχολή καλών τεχνών της Αθήνας. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα: «Τέχνης και Συνείδησης» στο Πανεπιστήμιο Τζον Φ. Κένεντι στο Σαν Φρανσίσκο. Στην επαγγελματική της πορεία, έχει ασχοληθεί με τη διδακτική μέθοδο της τέχνης “Μοντεσόρι” και έχει διδάξει σε σχολεία της Ελλάδας και σε ιδιωτικά σχολεία Μοντεσόρι στο εξωτερικό. Έχει παρουσιάσει το έργο της τόσο σε ατομικές όσο και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στα Χανιά.
Το έργο της Σίνου, όπως γράφει η Πέγκυ Κουνενάκη, είναι μια ζωγραφική καθαρά ατομική και παράλληλα μυστικιστική, που αναζητά το αρχέγονο στοιχείο εσωτερισμού του “είναι” με τη συνειρμική βοήθεια των αναμνήσεων. Επομένως, στο έργο της εκφράζεται ένας πανανθρώπινος υπαρξιακός προβληματισμός. Σε αρκετά έργα της παρουσιάζονται στοιχεία από την ελληνική μυθολογία εκφράζοντας τις εσωτερικές της αναζητήσεις που αφορούν στη διττή οπτική με την οποία η καλλιτέχνης βλέπει τον κόσμο, μεταξύ του ορατού και του αόρατου. Οι προβληματισμοί αυτοί μεταφέρονται στον καμβά με έντονη κίνηση και χρώματα που παραπέμπουν στο στυλ του αφηρημένου εξπρεσιονισμού.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ:

  • Πέγκυ Κουνενάκη, Η τέχνη και ο τόπος: 52 σύγχρονοι Χανιώτες καλλιτέχνες, κατάλογος έκθεσης, Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, Χανιά 2010, σελ. 108-109, 130-131.